dimarts, 24 de març de 2015

VIU EL PARC

                                    Dimecres,  18 de març de 2015

Excursió : Viu el parc
Els alumnes de cinquè de l’escola Puiggraciós
 anem a El Brull (parc natural del Montseny).

A les escoles del Parc Natural del Montseny els van convidar a fer una excursió a El Brull per tal de conèixer el parc natural on pertany. Es van trobar molts nens i nenes de cinquè de moltes escoles, entre elles, la nostra: l’escola Puiggraciós.

L’excursió es va dividir en tres activitats. La primera activitat consistia en fer un punt de llibre on hi podies crear i dibuixar lliurement el que volguessis. Aquest punt de llibre s’utilitzarà com a regal pels alumnes de sisè quan iniciïn el curs 2015/16.

La segona activitat era sobre la flora del Montseny. En un petit espai de bosc, un monitor ens va preparar unes targetes que havia col·locat prèviament en diferents plantes del bosc i nosaltres en grups havíem d’identificar i classificar cada una d’elles.

La tercera i darrera activitat relacionada amb la fauna del Montseny,  va consistir en buscar cinc objectes que ens recordessin a uns animals i després vàrem haver d’identificar a diferents animals segons les seves petjades, marques, rastres, excrements,...

Quan les activitats van acabar totes les escoles ens vam reunir i un, dos, tres i fins i tot quatre membres de cada escola van exposar poemes, llegendes, cançons, etc. Aquesta tasca va ser encomanada per la Montse, monitora de Viu al Parc, que dies abans de l’excursió va venir a l’escola a explicar-nos quatre secrets dels parcs naturals i a fer-nos un joc relacionat amb la flora del Montseny.

Després vam anar a dinar i a jugar pels amplis espais naturals de El Brull.

L’excursió va ser divertidíssima, els alumnes de l’escola Puiggraciós ens ho vàrem passar molt bé.


Júlia Fall Rof.