dimecres, 11 de novembre de 2009

ELS PASTORETS AL PUIGGRACIÓS: els inicis...

Com cada any, el curs de sisè ens hem plantejat fer els Pastorets a la nostra escola. Com ja sabeu aquest és el 26è any que es duen a terme.
Ens fa molta il·lusió treballar en aquest projecte, ja l'esperàvem il·lusionats des de que vam començar el curs.

Els Pastorets Puiggraciós és un projecte global en el qual es treballa la cohesió i col·laboració de grup, la convivència, responsabilitat, organització, interpretació, dicció...
També és un treball d' un equip dels mestres que de manera fragmentada s' encarreguen de treballar els diferents aspectes que intervenen.
El guió dels Pastorets és una adaptació dels Pastorets de Josep Mª Folch i Torres, però cada any es refà, ja que s'ha d'adaptar al nombre d'alumnes que hi participen.

EL CÀSTING
Primer de tot i abans d'assignar els personatges, els mestres ens deixen triar tres opcions de personatge i en funció d'això ens aprenem un petit paper i ens presentem al càsting del personatge que hem triat de ser.
I quins nervis, haver de passar per tot un càsting, davant d'uns quants "profes" que fan de "tribunal" com si fos "Operación Triunfo"...
Cal dir que tot i que no tothom aconsegueix el paper que volia, s'intenta respectar al màxim les nostres opcions triades...És que enguany som 52 "floretes" a sisè!!!

ELS ASSAJOS
Els assajos s'intenten fer un parell de cops per setmana, i depenent del grup de personatges, els assajos es fan amb una o altra mestra...De vegades a l'hora del pati, o després de les classes...
De moment ens hi estem esforçant molt i hi posem moltes ganes.